Nieuws

 

U bent nu op de site van

Wijkplatform Lindenheuvel

Het portaal van en voor de wijkbewoners van gemeente Sittard-Geleen

 

(Aan de site wordt nog gewerkt)

Alles over de Geleense wijk Lindenheuvel

 

Op 22 december organiseert De Stichting Culturele Feesten Lindenheuvel rondom de Kerstboom (op de Bloemenmarkt bij het monument) tussen 18 en 22 uur een gezellig samenzijn.

Deze avond wordt opgeluisterd met Kerstmuziek van een DJ, 2 zangkoren en Harmonie Lindenheuvel.

Ook zullen er versnaperingen zijn, zoals wafels, warme chocomel en glühwein. De kerstman zal ook de hele avond aanwezig zijn en versnaperingen uitdelen.

Dit jaar is er wederom gekozen voor het thema de Wensboom van Lindenheuvel. Iedere inwoner van Lindenheuvel kan een wens inleveren en uit al deze wensen zullen 1 of meerdere wensen door de Kerstman onthuld worden. Je mag ook een wens voor een ander inleveren mits die ander ook op Lindenheuvel woont.

Je kunt de wens op onderstaande adressen inleveren tot 18 december.

 

Wensboom formulieren zijn verkrijgbaar en in te leveren bij:

Jumbo Penders, Café Paesjsjtal, Borée gemakswinkel, Friture Lindenheuvel, ‘t Volkshoes tijdens kerstmarkt, Coorens, 't Kirkske en Snuffelmarkt Lentjheuvel

Houd je van een gezellige Kerstfeer

dan tot 22 december onder de Kerstwensboom

op het Bloemenmarktplein!

Uit de werkgroep Leefbaarheid en Veiligheid

 

Informatieavond aanleg ondergrondse hoogspanningsverbinding

 

Nieuwe 150 kV-verbinding

De 150 kV-hoogspanningsstations Born en Lutterade zijn met één bovengrondse hoogspanningsverbinding op het

150 kV-hoogspanningsstation Maasbracht aangesloten. Omdat er in de regio Limburg steeds meer elektriciteit wordt verbruikt neemt het transport van elektriciteit toe. De huidige bovengrondse 150 kV-verbinding kan het toenemende transport van elektriciteit niet volledig aan. Om de leveringszekerheid van elektriciteit voor de regio Limburg te garanderen werkt TenneT daarom aan een oplossing voor dit knelpunt. Het realiseren van een nieuwe ondergrondse

150 kV-kabelverbinding tussen Lutterade en Graetheide is onderdeel van de oplossing, alsook het weghalen van de bestaande bovengrondse 150 kV-verbindingen tussen Lutterade-Born en Lutterade-Urmond.

In bijgevoegde Factsheet vindt u meer informatie over het project.

 

Het weghalen van de bovengrondse 150 kV-verbinding is pas mogelijk wanneer de nieuwe ondergrondse 150 kV-kabelverbinding in bedrijf is genomen. Daarom zal hiervoor in een later stadium een nieuwe informatieavond volgen.

 

Informatiebijeenkomst

TenneT organiseerde op dinsdag 5 september een informatiebijeenkomst in ’tBarbarazaelke (Javastraat 1) in Geleen.

Deze avond werd door de bewoners van de wijk Lindenheuvel druk bezocht.

 

De avond had een inloopkarakter. Medewerkers van TenneT presenteerden het project met behulp van visueel materiaal in diverse stands gaven uitleg en waren beschikbaar om evt. vragen te beantwoorden.