NieuwsAlles over de Geleense wijk Lindenheuvel


U bent nu op de site van

Wijkplatform Lindenheuvel

Het portaal van en voor de wijkbewoners van gemeente Sittard-Geleen


(Aan de site wordt nog gewerkt)

 

U I T N O D I G I N G

 

 

Beste buurtbewoner,

 

We realiseren ons goed, dat een chemisch industrieterrein gelegen bij u in de omgeving, in een dichtbebouwde omgeving en met de activiteiten die een dergelijk industrieterrein met zich mee brengt, vraagt om transparante communicatie en wederzijds begrip waar mogelijk.

Hieraan willen wij naar u, als omwonenden, invulling geven. Afgelopen zomer is het rapport van de OvV “chemie in samenwerking” gepubliceerd. Eind juni heeft een informatiebijeenkomst plaatsgevonden voor omwonenden over de bevindingen uit het rapport. 

 

Inmiddels is een programma van start binnen Chemelot om de veiligheid verder te verbeteren. Als Chemelot weten we, als geen ander, dat het bewaken van veiligheid een fundamentele uitdaging is. 

Iedere dag opnieuw zetten we ons samen in om veiligheid op het hoogste niveau te behouden. Mede door de waardevolle informatie uit het rapport van de OvV zijn we aan de slag gegaan onze veiligheidsorganisatie en – prestaties verder te verbeteren. 

 

Langs deze weg nodigen wij u, als omwonenden, uit voor een informatieve bijeenkomst op donderdag 13 december a.s. tussen 18-20 uur.

Graag praten wij u tijdens deze bijeenkomst bij over de stappen die de afgelopen periode zijn gezet en waar we als Chemelot mee bezig zijn.

Daarnaast komen ook andere vragen aan bod zoals: Hoe kunnen we, gezamenlijk de ambitie waarmaken om samen en met elkaar, zo veilig mogelijk te kunnen wonen, te kunnen werken en te kunnen leven? 

 

U bent van harte welkom. Wel vragen wij u zich, mede vanwege de beschikbare capaciteit, vooraf schriftelijk aan te melden.

Wij ontvangen graag uw naam en email adres. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan tot 10 december a.s. Na uw aanmelding ontvangt u een bevestiging en verdere detailinformatie over de locatie.  

 

Praktische informatie is als volgt: 

 

Datum:           donderdag 13 december as

Tijdstip:          van 18 – 20 uur

Locatie:          wordt nader bekend gemaakt 

Aanmelden:   via secretariaat.chemelot@chemelot.nl

 

Heeft u tussentijds vragen, neemt u dan contact op met Chemelot communicatie:

Judy op het Veld (judy.veld-op-het@chemelot.nl    of via 06 14686995) 

 

Met vriendelijke groet,

Namens Chemelot Site Permit BV: 

  - Jeroen Castelijn                                          

  - Frenk Thewissen

Namens Chemelot:

  - Robert Claasen

 

 

 

#######################################################################################

Dag van de Wijk Lindenheuvel 2018

Sfeerbeelden van een geslaagd en gezellig

samenzijn rondom Bloemenmarkt en Plein.

######################################################

Een gezellige Kerstfeer was er

op 22 december onder de Kerstwensboom

op het Bloemenmarktplein!

Op 22 december organiseerde De Stichting Lindenheuvelse Culturele Feesten rondom de Kerstwensboom op de Bloemenmarkt bij het monument een gezellig samenzijn.

In een gezellige Kerstsfeer onder het genot van wafels, warme chocomel en glühwein was Lindenheuvel verenigd onder de Wensboom.

De kerstman opende de avond, deelde aan de jeugd versnaperingen uit en had een mand vol wensen bij zich.

De avond werd opgeluisterd met Kerstmuziek van een DJ, twee zangkoren en Harmonie Lindenheuvel.

Op het einde van de avond onthulde de Kerstman uit de ingestuurde wensen 8 wensen die door medewerking van een groot aantal sponsors gerealiseerd zullen worden.


###########################################

Uit de werkgroep Leefbaarheid en Veiligheid


Informatieavond aanleg ondergrondse hoogspanningsverbinding


Nieuwe 150 kV-verbinding

De 150 kV-hoogspanningsstations Born en Lutterade zijn met één bovengrondse hoogspanningsverbinding op het

150 kV-hoogspanningsstation Maasbracht aangesloten. Omdat er in de regio Limburg steeds meer elektriciteit wordt verbruikt neemt het transport van elektriciteit toe. De huidige bovengrondse 150 kV-verbinding kan het toenemende transport van elektriciteit niet volledig aan. Om de leveringszekerheid van elektriciteit voor de regio Limburg te garanderen werkt TenneT daarom aan een oplossing voor dit knelpunt. Het realiseren van een nieuwe ondergrondse

150 kV-kabelverbinding tussen Lutterade en Graetheide is onderdeel van de oplossing, alsook het weghalen van de bestaande bovengrondse 150 kV-verbindingen tussen Lutterade-Born en Lutterade-Urmond.

In bijgevoegde Factsheet vindt u meer informatie over het project.


Het weghalen van de bovengrondse 150 kV-verbinding is pas mogelijk wanneer de nieuwe ondergrondse 150 kV-kabelverbinding in bedrijf is genomen. Daarom zal hiervoor in een later stadium een nieuwe informatieavond volgen.


Informatiebijeenkomst

TenneT organiseerde op dinsdag 5 september een informatiebijeenkomst in ’tBarbarazaelke (Javastraat 1) in Geleen.

Deze avond werd door de bewoners van de wijk Lindenheuvel druk bezocht. 


De avond had een inloopkarakter. Medewerkers van TenneT presenteerden het project met behulp van visueel materiaal  in diverse stands gaven uitleg en waren beschikbaar om evt. vragen te beantwoorden.